Samsungin tammikuussa 2018 CES-messuilla julkaisema Samsung Flip on digitaalisen ajan fläppitaulu.

Se on kuin sähköisen paperirullan ja esitystekniikkainfotaulun sekoitus. 

Digitaalinen fläppitaulu on käytännössä 55 tuuman Full HD-kosketusnäyttö. Sen selkeä UHD-kuvanlaatu pysyy yhdenmukaisena ympäristön olosuhteista riippumatta, mikä tuo kokoustilaan vaikuttavaa visuaalista tehoa. Näytön ollessa interaktiivista kuvaa voi täydentää mukana tulevalla kaksipäisellä kynällä, ja siihen voi tuoda langattomasti kuvia esimerkiksi omasta puhelimesta. 

Fläppitaulun vahvuus on hyvä piirtojälki.

Jopa neljä henkilöä voi kirjoittaa samanaikaisesti taululle käyttäen halutessaan eri värejä. Lisäksi PC:ltä fläppitaululle tulevaa kuvaa voidaan täydentää esityksen aikana. Valmiista kuvasta voi ottaa ruutukaappauksen ja sen voi jakaa kaikille läsnäolijoille helposti digitaalisten kanavien tai yrityksen verkkolevyn kautta. 

Tutustu

Voit tallentaa keskeneräisen neuvottelun näytölle

Jos neuvottelu jää kesken esimerkiksi lounastauon vuoksi, meneillään oleva esitys voidaan tallentaa näytölle pin-koodin taakse. Se on selkeä etu yrityksen tietoturvaa ajatellen. Perinteistä muistiota ei voi suojata muutoin kuin ottamalla se mukaan lounastauolle.  Lisäksi jokaisen työryhmän esitykselle voidaan määrittää oma pin-koodi, jolloin kriittisen sisällön saa piiloon muiden katseilta. 

Työskentelyn jatkaminen on helppoa. Fläppitaulun TIZEN 3.0 -käyttöjärjestelmän vuoksi käyttäjä löytää helposti tallennetun materiaalin. Toisin kuin PC:n PowerPoint -esitykset, jotka vaativat ensin tietokoneen ja tykin käynnistämisen, Flipillä esitettävä kuva on heti valmis katseltavaksi. Sen sisäiset anturit aktivoivat Flip-näytön käyttäjän lähestyessä sitä, ottaessa kynän käteensä tai vaihtaessa näytön asentoa pysty- ja vaakatilan välillä. Saumaton kuvakulman vaihto on kätevä esimerkiksi silloin, kun Flipillä näytetään PowerPoint –esitystä. Flip toimii langattomasti Win10 ja Android –käyttöjärjestelmissä. Laitteessa on myös NFC-tuki. Sen sijaan IOSissa toimiakseen se tarvitsee Apple TV:n. Lisäksi se voidaan yhdistää kaapelin kautta tietokoneeseen, tablettiin ja matkapuhelimeen. Fläppitaululla voi myös ohjata Android- ja Win10 -päätelaitteita langattomasti. 

Digitaalisen fläppitaulun edut yritykselle pähkinänkuoressa

  1. sisällön helppo tuonti ja vienti
  2. muistiinpanovälineen helppo liikuteltavuus
  3. muistiinpanot ovat kokouksen jälkeen valmiiksi helposti jaettavassa digitaalisessa muodossa

Käyttöliittymä on yksikertainen käyttää

Kuluttajat ovat ottaneet digitaalinen fläppitaulun vastaan hyvin. Todennäköisesti yksi sen suosion salaisuuksista on sen käyttöliittymän yksinkertaisuus. Siinä ei ole liikaa ominaisuuksia, mutta kaikki yritysten kaipaamat toiminnot löytyvät, kuten tuo ja vie toiminto. Lisäksi sillä on helppo luoda näyttäviä digitaalisia muistioita ja työ on helppo jakaa osallistujille. Tämä on saanut monissa aikaan wau-ilmiön. 

Flipiin voi käydä tutustumassa esimerkiksi Data Group –liikkeessä, missä on esillä demo-Flip.

Data Group toimii myös Flipin jälleenmyyjänä, ja heiltä saa asiantuntevaa opastusta Flipin käytössä. 

Digitaalisten fläppitaulujen lisäksi Data Group myy Samsungin infotauluja. Tällä hetkellä tarjolla on kosketusnäytöllisten ja perinteisten infotaulujen lisäksi älypiirillä varustettuja näyttöjä. Yhteistyömme on jakautunut siten, että Samsung on tuonut yhteiseen asiakkaalle myytävään tuotepakettiimme näyttötekniikan ja Data Group -ketju on puolestaan valinnut oman julkaisusoftan, jota he käyttävät infotaulujemme kautta. Vaikka interaktiiviset fläppitaulut tulivat markkinoille, ne eivät ole infotauluilta pois. Niitä tarvitaan aina esimerkiksi aulatilojen opasteiksi. Suurikokoiset kosketusnäytöt puolestaan sopivat neuvotteluhuoneen lisäksi esimerkiksi kouluihin. Samsung julkaisikin huhtikuussa myös 65- ja 75-tuumaiset valkotauluohjelmistolla varustetut kosketusnäytöt, jotka riittävät isompiinkin tiloihin. 

Lue lisää infonäytöistä: DG infonäyttö

 

Mika Krankkala, Account Manager, Samsung 30.05.2018